0228-317206 | 088-2337012 info@ikchetankerenkhuizen.nl

Kinderopvang

Van je peutertijd tot aan de middelbare school, bij Kinderopvang Berend Botje Het Anker groei je van jongs af aan met elkaar op. Onze opvang voelt als een tweede thuis waar elk kind zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Wij bieden ze alle ruimte om vrijuit te spelen en de wereld te ontdekken!

Samen spelen, leren en ontdekken… bij Het Anker natuurlijk!

Onze pedagogisch medewerkers kijken en luisteren aandachtig naar de kinderen. Om die reden zitten zij ook op de grond en in de bouwhoek. Ze haken in op wat de kinderen vertellen. Gevolg is dat de andere kinderen aansluiten bij het spel en elkaar aanvullen. Door samen te spelen, ontdekken de kinderen elke keer weer iets nieuws. Onze medewerkers zijn zeer betrokken bij de ontwikkeling van ‘hun’ kinderen. Daarom volgen ze zelf ook regelmatig trainingen en bijscholing.

Omdat we merken dat kinderen duidelijkheid fijn vinden, werken we met vaste speelhoeken en activiteitenplekken. Kinderen weten daardoor altijd waar de huishoek is, waar de bouwmaterialen liggen en waar de knutselhoek is. Het speelgoed staat overal op ooghoogte zodat ze het zelf makkelijk kunnen pakken. Alle activiteiten bij Het Anker zoals sport, spel, knutselen, muziek, bewegen en buiten spelen worden afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen.

Het Driespan en Kinderopvang Berend Botje vormen samen Kindcentrum Het Anker

In Kindcentrum Het Anker bieden we zowel peuterspeelgroepen (2 tot 4 jaar) als buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar) aan in nauwe samenwerking met school. Deze doorgaande leerlijn maakt de overstap van kinderopvang naar basisschool een stuk eenvoudiger en biedt voor kinderen van 0 tot 13 jaar op deze manier een vertrouwde plek.

Benieuwd naar andere locaties of opvangvormen van Kinderopvang Berend Botje in Enkhuizen?

Op loopafstand van het kindcentrum is Kinderdagverblijf Berend Botje Enkhuizen gevestigd met 6 groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar (aan de kruising tussen de Sebastiaan Centenweg en de Flosbeugel). De locatie heeft twee grote buitenspeelplaatsen en een ruime speelhal. Tussen de middag krijgen de kinderen hier een heerlijke warme maaltijd.

Kijk op berendbotje.nl/kinderopvangenkhuizen voor een compleet overzicht.

Meer weten over de peuterspeelgroep:

Meer weten over de buitenschoolse opvang?

nl_NL